Heap vill göra det lönsamt att dela bil

Carl Törnström, grundare och vd för Heap.

Dela med dig av din leasingbil för att tjäna pengar på den, Det menar bildelningsföretag Heap är framtidens melodi.

Att dela sin bil med andra ligger i tiden menar Carl Törnström, grundare och vd för Heap.

– Med skenande räntor och högre leasingpriser så blir bilen dyrare. Delning som finansiering kommer bli mer intressant än någonsin för både företag och privatpersoner. Men det handlar också om att vi skall använda de sakerna vi redan har.

Uthyrningen sköts rent praktiskt via en app som både används för att hitta lediga bilar och för att låsa upp dem. I bilen, som då tillhör en annan privatperson, finns en hårdvara som möjliggör nyckelfri och automatisk uthyrning.

Heap har som mål att en bil ska kunna generera upp emot 8 000 kronor till sin ägare var månad. Bilbranschen är intresserad av att ta del av den kakan.

Carl Törnström säger att han har uppvaktats av flera stora aktörer. Han utvecklar nu ett koncept som innebär att du kan leasa en bil och dela den med andra för att få en reducerad månadskostnad.

Heap har idag 15 000 användare och 120 bilar i Göteborg. Bolaget räknar med att ungefär 25 personer kan nyttja varje fordon.

– Vi vill bli största bildelningstjänsten i Göteborg 2023, lansera tjänsten i Stockholm och sedan påbörja en internationalisering, säger Carl Törnström.

Breakit

Fler trendspaningar