Zalando har öppnat en ny virtuell pop-up-butik i Madrid som inte har några fysiska kläder men som låter användaren prova hela Zalandos sortiment med hjälp av projektionsteknik.

Kunderna skannas så snart de kommer i butiken och Zalandos onlinekatalog kommer sedan att projiceras på kundernas kropp och även följa med när kunderna rör på sig.

Retail Detail

Scorett säljer second-hand-skor i fysisk butik

Skokedjan Scorett låter sitt second hand-koncept för första gången ta plats i en fysisk butik. Tidigare har Scorett sålt andrahandsskor som rengörs, putsas upp, impregneras och vid behov lagas, via sin e-handelshop. Nu lanseras REUSE-kollektionen i Scoretts nya flaggskeppsbutik på Drottninggatan i Stockholm. ”På Drottninggatan kommer det att bli en stående Shop in Shop-lösning för REUSE. Shoe Reuse-boxen där kunder kan lämna in skor de inte längre använder kommer att få en självklar plats bredvid”, säger Scoretts hållbarhetsansvarige, Sophie Arnesved.

Scorett

Indiska hyr ut glas och porslin

Indiska börjar erbjuda sina kunder att hyra glas och porslin. Indiskas kunder kommer att kunna välja på två uthyrningspaket där glasserien utgör basen och lägga till servetter, dukar och tabletter i olika färger och mönster. Uthyrningen kommer vid lanseringen att ske från kedjans huvudkontor i Stockholm men planen är att utveckla konceptet så att kunder i alla kedjans butiker ska kunna hyra glas och porslin.

Indiska