I pandemins spår startar flera hotellkedjor koncept som ska locka gäster att använda hotellen som arbetsplats. Scandic introducerar i dagarna coworking på alla sina 270 hotell i Norden. Clarion Hotels satsning på popup-kontor är betydligt mer blygsam.

Coworking-koncept lanserades på tisdagen på närmare 270 hotell i Sverige, Finland, Norge, Danmark, Tyskland och Polen. Arbetet kan ske i hotellens lobbys, eller i privata rum eller mötesrum. Platserna kan bokas per dag, vecka eller månad.

Scandic skriver i ett pressmeddelande att man med sin satsning vill skapa Nordens största nätverk av flexibla arbetsytor. Hotellkedjan menar att man sett en allt starkare efterfrågan från företagen för flexibla arbetsplatslösningar för sina medarbetare. Den digitala utvecklingen och en mer tillåtande attityd för distansarbete innebär att behovet för permanenta kontor minskar.

Enligt Scandic är satsningen en naturlig utveckling av att många gäster redan idag använder hotellens lobbys som tillfälliga arbetsplatser. Det nya konceptet öppnar upp för en bredare målgrupp där även drop-in gäster är välkomna.

Även Clarion Hotel erbjuder coworking, men då endast på ett av sina hotell, Clarion Hotel Sign i Stockholm. Där lanseras en popup-arbetsyta i samarbete med it-leverantören Dustin, med ett 15-tal arbetsplatser som utrustats med skärmar, möss och skrivare.

Scandic

Dustin