Nyligen berättade Miljö Online att Hemnet börjat erbjuda live-streamade bostadsvisningar. Riksbyggen går dock ett steg längre och testar robotar som kunden själv kan styra hemifrån och bestämma precis vad man vill titta på i lägenheten.

Tidigare har Riksbyggen gjort direktsända livevisningar från lägenheter där mäklare visar tittarna runt. Men nu går man ett steg längre med robotvisningar. Detta för att ge fler möjligheter att titta på lägenhet hemifrån.

Först ut att testa robotvisningar blir i Brf Framsidan, Haninge och Brf Åsikten Södra, Uppsala.

– Trots att det är en speciell tid märker vi att människor vill titta på lägenheter. Även om man inte kan gå på visning själv så har vi nu skaffat ett tekniskt hjälpmedel i form av två styrbara robotar, säger Mathias Sandberg, regional marknads- och försäljningschef, Riksbyggen.

– Det är enkelt att gå på en robotvisning. Kunden går till webbsidan, kopplar upp sig och styr roboten hemifrån. Sedan är det bara går runt med roboten i lägenheten och själv välja vad man vill titta på. Det är unikt och en oerhört bra lösning i dessa tider, Mathias Sandberg.

Riksbyggen