En av e-handelns stora hållbarhetsutmaningar i dag är returhanteringen. Därför satsar Postnord TPL och Samhall nu på att etablera flera centra för returhantering i Sverige.

Ett antal centra för returhantering ska etableras ”på strategiska platser i Sverige”, skriver bolagen i ett pressmeddelande. Ett första returhanteringscenter ska etableras i Stockholmsområdet under 2020.

Den samordnade returhanteringen ska innebära kortare transporter och därför mindre klimatpåverkan per returnerad vara. Idag kan varor som returneras från av svenska e-handelskunder färdas långa omvägar och packas om i till exempel Polen eller Estland.

Förutom konventionell returhantering kommer e-handlare erbjudas tjänster för att rädda plagg som annars skulle kasseras.

Därför ska det första returhanteringscentret i Stockholm även få en fysisk outlet där returfunktionens kunder kan sälja returnerade varor.

Anläggningarna ska också hantera affärsmodeller som second hand och uthyrnings- och prenumerationstjänster för till exempel kläder och skor.