Mellan den 9 – 13 februari pågår Stockholm Furniture Fair 2020 där nyskapande skandinavisk design visas upp. Bland annat kontorskonceptet Moow, ett flyttbart minikontor med god arbetsmiljö som kan placeras ut och flyttas allt efter behov.

Moow har utvecklats i ett samarbete mellan flera företag, bland dem Lindab som utvecklar flexibla bygglösningar, Brainlit som arbetar med biocentriskt ljus, Ecophon som arbetar med akustik samt inredningsföretaget Inredo. Med finns också Superlab, som utvecklar forskningsbaserade lösningar för arbetsplatser.

Resultatet har blivit ett koncept med moduler i 6 storlekar, från drygt en till 27 kvadrat.

Det speciella med Moow är att de tar ett helhetsgrepp på arbetsmiljön, ur ett prestations- och hälsoperspektiv. Ljuset är biocentriskt, vilket betyder att det ändrar färgspektrat över dagen, i takt med solen och är nära nog flimmerfritt, ventilationen är av hög klass och ovälkomna ljud stängs effektivt ute.

Moow-modulerna produceras i Skåne och är lätta att uppföra och vid behov flytta. Det gör att modulerna enkelt kan flyttas med när företaget byter lokaler.

Moow

Stockholm Furniture Fair 2020