En av europas ledande applösningar för att minska matsvinn från dagligvaruhandel, bagerier och restauranger etableras i Sverige.

Den danska appen, Too Good To Go, lanserades 2016 i Köpenhamn och är etablerad i 15 europeiska länder. Hittills har man etablerat avtal med 43 000 partners som genom appen kan minska sitt matsvinn.

Via appen kan dagligvaruhandeln bland annat sälja frukt och grönt som är på väg att bli dåligt eller varor vars datummärkning är på väg att gå ut. Varorna förmedlas till kunderna genom appen och levereras som färdigplockade matkassar, vars innehåll varierar.

Åsa Sandberg blir Sverigechef för Too Good To Go.

Bagerier och konditorier kan sälja bröd till reducerat pris och restauranger och hotell kan, om de upptäcker att de kommer att få mat över från bufféer eller har färskvaror med kort hållbarhet, skicka sista-minuten erbjudande till kunder via appen.

Nu etableras Too Good To Go även i Sverige. Sverigechef blir Åsa Sandberg som senast arbetat som ansvarig för hållbarhetskommunikation på Coop.

”Vi kommer att växa snabbt, i vissa marknader, såsom Frankrike, Danmark, är vi uppåt 80 personer på varje kontor”, säger Åsa Sandberg. Till att börja med ska hon leda Too Good To Gos kansli med fem personer i Sverige.

Too Good To Go