Bolt satsar på att bli Europas ledande mobilitetsplattform. Idag finns Bolts elscootrar i 45 städer i 15 europeiska länder. Nästa år skalas satsningen upp till 100 städer.

Bolt räknar med att bli den största aktören inom mikromobilitet i Europa inom de närmaste 12 månaderna, då man ska ha 130.000 elscootrar på gatorna.

Företaget tror att ett bredare erbjudande med flera tjänster är mer attraktivt än att bara erbjuda elscootrar. Därför har man börjat erbjuda en delningstjänst för elcyklar, elsparkcyklar och taxi.

–  Vi tror att framtiden för transporter i städer är ett nätverk av on-demand-tjänster – taxi, elsparkcyklar, cyklar och andra lätta fordon. Dagarna där varje person behöver köpa en bil är över, säger Markus Villig, vd och grundare av Bolt.

I Stockholm och Göteborg erbjuder Bolt redan elsparkcyklar och taxi i en och samma app och har ambition att utöka detta under 2021.

Tidigare i år introducerade Bolt sin första skräddarsydda elsparkcykelmodell, helt designad och konstruerad inom företaget. Bolts elsparkcyklar är modulära och kan därför repareras enkelt. De har en beräknad livslängd på upp till fem år och är helt återvinningsbara.

Bolt